- Vėl rengiamame Gero maisto festivalyje – dėmesys ir lietuviškam, ir egzotiniam maistui, tačiau jokių svirplių
- Festivalis lankytojus sieks nustebinti asortimentu
- Festivalyje stendus turės ir didelės garsios įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai

Vėl rengiamame Gero maisto festivalyje – dėmesys ir lietuviškam, ir egzotiniam maistui, tačiau jokių svirplių
Už mėnesio – kovo 15 d. Klaipėdos prekybos centre „Akropolis“ bei savaite vėliau – kovo 22 d. Šiaulių prekybos centre „Akropolis“ vėl rengiamas gastronomijai dedikuotas Gero maisto festivalis.
Šis renginys yra organizuojamas dukart per metus – pavasarį ir rudenį ir vyks jau trečią kartą.
„Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau keletą metų. Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, pandemijos metu kilęs noras sukiotis virtuvėje, jai pasibaigus niekur nedingo. Todėl sumanėme specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį – „Akropolis“ jam iškart pritarė“, – apie festivalio idėją pasakojo jo iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

Festivalis lankytojus sieks nustebinti asortimentu
Atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų įmantrių gėrimų, paskanauti tiek kulinarinio paveldo gėrybių, tiek egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, gurmaniškų grybų, nusipirkti sveiko maisto ir papildų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių, receptų knygų. Renginyje vyks degustacijos – bus galima išbandyti įvairių naujovių.
Renginyje Klaipėdoje dalyvaus apie keturias dešimtis, o Šiauliuose – apie pusšimtį dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Pastebėjome, kad tradicinė lietuvių virtuvė yra labai vertinama, bus nemažai jos atstovų. Tačiau norėjome ir plačiau pristatyti pasaulio skonius, tad pakvietėme svečių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš tolimesnių pasaulio kraštų. Savo gaminius festivalyje pristatys įmonės ir ūkiai iš Latvijos, Ukrainos, Graikijos, Portugalijos, Šri Lankos“, – atskleidė organizatorė.
Pasak jos, vis daugiau žmonių mugėse ieško sveiko maisto, tad bus galima įsigyti ir jo, taip pat – įvairių maisto papildų bei specifinių produktų besilaikantiems įvairių dietų, pvz., žaliavalgiškos, ajurvedinės, keto. Dalyviai iš viso į renginį atrenkami itin kruopščiai – skiriamas didelis dėmesys maisto kokybei, natūralumui. „Žemos kokybės gaminiai, kuriuose skonis išgaunamas mononatrio glutamato pagalba, svoris didinamas pridedant celiuliozės, o tarp sudedamųjų dalių – ilgas sąrašas sintetinių priedų, mūsų renginiuose nepageidaujami. Nebus ir gaminių iš svirplių miltų“, – atvirai sakė moteris.

Festivalyje stendus turės ir didelės garsios įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai
„Tai – puiki proga pristatyti naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti didesniam žmonių ratui, išbandyti savo produktus. Nedideli gamintojai, ypač siūlantys ką nors unikalaus, pas mus yra labai laukiami – lankytojai jų labai pageidauja“, – teigė V. Viteikaitė.
Artėjančioje mugėje bus galima įsigyti iš grikių miltų keptų šakočių, uogienės iš pušų kankorėžių, datulių šokolado, prieskonių ir pagardų iš Lietuvoje augančių augalų, kavos su grybais, rytietiškų skanumynų, likerio su gerosiomis bakterijomis ir t.t.
„Bus nustebinti net tie, kurie mano, kad jau yra išragavę viską“, – įsitikinusi pašnekovė. Be to, kadangi prekiaus patys gamintojai ar jų tiesioginiai atstovai, daug ko įsigyti bus galima su nuolaida. Be maisto ir gėrimų atėjusieji ras ir įvairių reikmenų virtuvei.
Renginys Klaipėdoje vyks „Akropolio“ Prancūzų alėjoje, o Šiauliuose – renginių aikštėje antrajame aukšte. Festivalio darbo laikas – nuo 10 iki 18 val.