Suprasti akimirksniu
  • Prezidento anūkei skirta trejų metų stipendija
  • Konkurse dalyvavo įvairaus amžiaus žmonės
  • Kulinarija domisi nuo vaikystės
Šaltiniai
E. Stumbraitė
Stumbrų dukra laimėjo šefų konkursą Londone. Ingos Stumbrienės facebook paskyros nuotrauka

Prezidento anūkei skirta trejų metų stipendija

Buvusio Lietuvos prezidento anūkė Estela Stumbraitė tapo geriausia virtuvės šefe Londone vykusiame konkurse. Mergina laimėjo pirmą vietą prestižiniame kulinarijos konkurse, kuris atvėrė jai kelią į studijas garsiame koledže, kur ruošiami aukščiausio lygio virtuvės šefai.
Socialiniame tinkle „Facebook“ R. Pakso dukra Inga Stumbrienė džiaugėsi, kad jos atžala įveikusi visus konkurentus laimėjo pirmąją vietą kulinarijos konkurse. „Pirmasis tarptautinis konkursas ir I vieta. ICG Cookery Competition Nugalėjusi konkurse Estela namo parvežė ne tik nugalėtojo taurę, įspūdingą piniginį prizą, daugybę rėmėjų dovanų, bet ir trejų metų stipendiją studijuoti Bournemouth & Poolle koledže, kuriame ruošiami pasaulinio lygio virtuvės šefai!“, – rašė I. Stumbrienė.
Pasak pačios E.Stumbraitės, į ICG Cookery Competition varžybas gali užsirašyti visi norintys pademonstruoti savo gaminimo įgūdžius.

„Prasidėjus atrankai reikėjo išsiųsti savo sukurto patiekalo nuotrauką bei nuoseklų receptą pagal savo kategorijai pateiktus reikalavimus, vėliau teisėjai išrinko finalistus iš kiekvienos kategorijos kas galės gyvai varžytis jau Bournemouth & Poolle koledže“, – teigė jaunoji šefė.


Konkurse dalyvavo įvairaus amžiaus žmonės

Konkursas turėjo keturias kategorijas: suaugusieji namų virėjai, 11-13metų, 14-16 metų, 16-18 metų kulinarai.

„Tai ir yra vienas iš konkurso išskirtinumų, jog jis suteikia galimybę varžytis įvairaus amžiaus mokiniams ir suaugusiesiems mėgstantiems maisto gaminimą“, – pasakojo E.Stumbraitė.

Vienoje grupėje varžėsi septynios jaunosios kulinarės.

„Varžybas Anglijoje sudarė du etapai, pirmojo metu šefai mums parodė kaip išpjaustyti visą vištą ir padaryti iš jos įdomų patiekalą, o mes turėjome visa tai atkartoti. Na, o antrasis etapas buvo pagaminti per 1.5 valandos jau savo, ankščiau sukurtą patiekalą. Mano kategorijos patiekalui buvo tam tikri reikalavimai: patiekalas turėtų būti iš laukinės mėsos, pademonstruoti kuo įmanoma daugiau įgūdžių, kūrybiškumą, reikėjo atsižvelgti į ingridientų sezoniškumą. Tad aš gaminau stirnieną su grybų ir karamelizuotų svogūnų tartalete, pastarnokų ir kalafijorų puree, stirnienos paté su gervuogių padažu, kriaušėmis ir lapinio kopūsto traškučiais. Teisėjai mus visada vertindavo ir vėliau išrinko nugalėtoją“, – apie konkurso eigą kalbėjo E.Stumbraitė.
E. Stumbraitė konkurse gamino stirnieną su grybų ir karamelizuotų svogūnų tartalete. Ingos Stumbrienės facebook paskyros nuotrauka
E. Stumbraitė konkurse gamino stirnieną su grybų ir karamelizuotų svogūnų tartalete. Ingos Stumbrienės facebook paskyros nuotrauka

Komisiją sudarė penki šefai, buvo vertinamas skonis ir reikalavimų atitikimas.

Atstovė iš Lietuvos teigė seniai svajojusi išbandyti savo įgūdžius kulinarijos varžybose. Laimėtą sumą mergina planuoja investuoti siekiant tolimesnių savo kulinarijos svajonių.

Kulinarija domisi nuo vaikystės

„Šeimyna išgirdusi, kad laimėjau, žinoma kartu su manimi labai džiaugėsi. Kadangi į šias varžybas vykome dviese su tėčiu, kartu po konkurso smagiai atšventėme restorane, o grįžus į namus mane šiltai pasveikino mama ir brolis“, – pasakojo E. Stumbraitė.

Tuo tarpu jos mama I. Stumbrienė nevengė viešai pasidžiaugti savo dukros sėkme.

„Visi šeimoje itin didžiuojasi ir džiaugiasi dukros pasiekimu. Nuotaikos itin pakilios ir džiaugsmingos. Estelai tai didžiulis pasiekimas bei įvertinimas“, – kalbėjo I.Stumbrienė.

Buvusio prezidento anūkė kulinarija domisi jau nuo vaikystės. Jaunoji virtuvės šefė ne tik gamina, bet ir kuria turinį apie kulinariją socialiniuose tinkluose.

„Dabar stengiuosi toliau tobulinti įgūdžius ir filmuoti kuo daugiau gaminimo video, kuriais dalinuosi per savo Tiktok platformą, vėliau planuoju daryti rimtesnes gaminimo laidas ir kelti jas į YouTube“, – yra sakiusi E.Stumbraitė.

Mergina teigia jog jai patinka gaminti viską, bet dažniausiai visgi renkasi nesaldžius patiekalus. Be to, ji savo išbandytais receptais, patiekalais ar kepiniais mėgsta dalintis su šeima, vaišinti draugus[1].