Viduržiemio gėrybės, kurios yra naudingos sveikatai
1. Citrinos – turtingos vitamino C ir antioksidantų, stiprina imuninę sistemą ir gali palengvinti peršalimo simptomus. Taip pat pateikiamas greito citrinų kremo receptas.
2. Saldžiosios bulvės – turtingos skaidulomis, vitaminu A, C ir antioksidantais. Puikiai tinka kaip garnyras arba pagrindinis patiekalo komponentas. Pateikiamas keptų saldžiųjų bulvių receptas.
3. Greipfrutai – šaltinis vitamino C ir medžiagų apykaitą skatinančių medžiagų. Galima naudoti salotose, kokteiliuose ar sultims. Siūlomas receptas – salotos su greipfrutais, burokėliais ir pistacijomis.
4. Imbieras – žinomas dėl priešuždegiminių savybių, tinka prieskoniams karštoms arbatoms, sriuboms ir Azijos patiekalams. Pateikiamas sojos padažo ir imbiero marinato receptas.
5. Rauginti kopūstai – kupini probiotikų, gerina žarnyno sveikatą. Tinka kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas. Siūlomas receptas – kepti rauginti kopūstai su obuoliais ir šonine.