AA, A ir B klasės kiaušinių skirtumai
Klasės nusako kiaušinių kokybę ir tam tikrus bruožus, kurie lemia, kokiems patiekalams jie geriausiai tinka.
1. **AA klasės kiaušiniai:** Tai aukščiausios kokybės kiaušiniai. Jų trynys yra ryškus, o baltymas storas ir skaidrus. Šie kiaušiniai turi puikią išvaizdą ir tekstūrą, todėl idealiai tinka patiekalams, kuriems svarbi kiaušinio išvaizda, pavyzdžiui, plaktiems ar keptiems kiaušiniams. Dažniausiai šios klasės kiaušiniai renkami profesionaliems kulinariniams tikslams.
2. **A klasės kiaušiniai:** Tai kiaušiniai su šiek tiek mažiau ryškiu tryniu arba plonesniu baltymu nei AA klasės kiaušiniai. Jie yra geresnės kokybės nei B klasės kiaušiniai, bet ne tokios aukštos kokybės kaip AA.
3. **B klasės kiaušiniai:** Tai žemesnės kokybės kiaušiniai. Jie gali turėti plokštesnį trynį ir plonesnį baltymą. Šie kiaušiniai dažniau naudojami komerciniams tikslams arba perdirbtiems produktams gaminti, nes jų išvaizda ir tekstūra gali neatitikti valgomiesiems kiaušiniams keliamų reikalavimų.