Suprasti akimirksniu
  • Šokolado receptūra buvo kuriama remiantis senųjų Lietuvos šokolado meistrų įžvalgomis
  • Exclusive šokoladai gaminami be konservantų, hidrogenizuotų augalinių riebalų, skonio stipriklių
  • Šokolado gamybos paslaptys perduodamos iš kartos į kartą
  • Platus šokolado glaistų ir įdarų asortimentas
Šaltiniai
Gaminys
Mažas gabalėlis ypatingo šokolado gali suteikti didelį gyvenimo džiaugsmą. „Tai tau“ interneto svetainės nuotrauka

Šokolado receptūra buvo kuriama remiantis senųjų Lietuvos šokolado meistrų įžvalgomis

„Mėgautis šia akimirka – tai didelis gyvenimo džiaugsmas, kurį gali suteikti net ir mažas gabalėlis šokolado“, – teigia ypatingo skonio šokoladą ir jo gaminius gaminančios įmonės „Tai tau“ atstovai. Nuo 2009-ųjų čia gaminamas itin kokybiškas natūralus rūšinis šokoladas. Šio klasikinio, autentiško gardėsio receptūra buvo kruopščiai kuriama semiantis įkvėpimo iš kelionių po pasaulį ir atidžiai klausantis senųjų Lietuvos šokolado meistrų įžvalgų. Taigi pasitelkus senųjų meistrų darbo metodus bei įgytą patirtį buvo sukurti išskirtiniai Exclusive šokoladai ir saldainiai, kurie tapo populiarūs klientų tarpe.

Exclusive šokoladai gaminami be konservantų, hidrogenizuotų augalinių riebalų, skonio stipriklių

„Puikų mūsų produktų skonį lemia ne tik išskirtiniai receptai, bet ir itin kokybiški ingredientai. Gamindami savo šokoladą mes naudojame tik rūšines kakavos pupeles iš Dramblio Kaulo Kranto, Ganos bei Ekvadoro, bei mūsų meistrų atrinktą kakavos sviestą ir cukrų“, – teigė šokolado gamintojai.

Pasak įmonės atstovų, kuo aukštesnės rūšies šokoladas – tuo mažiau jame turi būti natūralaus emulsiklio lecitino. Todėl gaminant šokoladą bei jo gaminius šioje įmonėje ne tik iki minimumo ribojamas emulsiklio lecitino kiekis, bet ir atsakingai renkamasi, kokią jo rūšį naudoti. Vietoj genetiškai modifikuoto sojų lecitino naudojamas iš rapsų išgaunamas natūralus lecitinas.

Exclusive šokoladuose nėra ir konservantų, hidrogenizuotų augalinių riebalų, kakavos miltelių, skonio stipriklių bei maisto priedų ar dažiklių.

„Mūsų šokoladuose gausu antioksidantų bei A, E ir B grupės vitaminų. Pastarojo vitamino kai kuriuose šokoladuose yra mažiau – tam, kad juo saugiai galėtų mėgautis vaikai.

Šokolado gamybą atidžiai sekame ir kontroliuojame kiekviename žingsnyje. Tik taip galime būti tikri, kad klientams pateikiame tokius produktus, už kuriuos galime drąsiai pasirašyti savo vardu“, – tikino Exclusive šokolado kūrėjai.

Šokolado gamybos paslaptys perduodamos iš kartos į kartą

Šokolado gamybos paslaptys perduodamos iš kartos į kartą. „Tai tau“ interneto svetainės nuotrauka
Šokolado gamybos paslaptys perduodamos iš kartos į kartą. „Tai tau“ interneto svetainės nuotrauka

Exclusive šokoladas – tai meilė sau, gebėjimas mėgautis akimirka. Būtinybę apie tai priminti kitiems ir pagardinti tą akimirką puikaus skonio gardėsiu įmonės atstovai laiko vienu iš prioritetinių tikslu. Todėl gaminant ir į rinką išleidžiant produkciją siekiama, kad kuo daugiau žmonių galėtų, gebėtų ir mokėtų džiaugtis gyvenimu pasinaudojant tobulu raktu šiai galimybei atrasti – gabalėliu šokolado.

„Mes esame šeima, kurioje šokoladą myli visi nuo vyriausio iki jauniausio. Šokolado gamyba gerai pažįstama jau kelių mūsų šeimos kartų atstovams. Išlaikydami šias žinias artimiausių žmonių rate kuriame tik aukščiausios rūšies šokoladą. Juk jo kokybė – tai pažadas ne tik mūsų klientams, bet ir įsipareigojimas mūsų šeimos vardo garbei. Visada stengiamės pranokti lūkesčius ir nuspėti, kas mūsų klientams suteiktų daugiau džiaugsmo. Esame atsakingi kiekviename žingsnyje – nuo ingredientų parinkimo iki tobulo receptų išpildymo. Norėdami visad likti priekyje nuolat investuojame į gamybinę techniką bei geriname gamybos procesus“, – kalbėjo įmonės atstovai.

Platus šokolado glaistų ir įdarų asortimentas

Šokoladinių saldainių ir formuoto šokolado gamintojai šioje įmonėje gali įsigyti įvairių tikro šokolado glaistų.

Kiekviena glaisto rūšis čia gaminama pagal specialią receptūrą, todėl skiriasi savo charakteristika, skoniu ir tekstūra. Iš šių glaistų, prieš juos atšildant, galima formuoti saldainių korpusus bei šokoladines plyteles. Paruoštos glaisto masės gali būti skirtingos konsistencijos, tad formuoti jas taip pat galima įvairiu būdu – lieti, glaistyti, presuoti arba tepti.

Šokolado glaistų sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 proc. kakavos sviesto ir 2,5 proc. neriebiųjų kakavos sausųjų medžiagų. Taip pat sudėtyje yra cukraus, emulsiklio lecitino ir vanilino.

Iš itin glotnaus kakavos sviesto pagrindu pagamintų šokolado glaistų forminį šokoladą galima lieti tiek automatinėmis mašinomis, tiek ir mažuose konditerijos cechuose rankiniu būdu.

Šie šokolado glaistai – išskirtinai tvirti ir puikiai blizga, todėl idealiai tinka lieti šokoladinėms figūroms, plytelėms, medaliams, saldainių korpusams ir tortų papuošimams.

Ledų ir desertų gamintojams šios įmonės gaminių asortimente taip pat yra ką pasirinkti – tai įvairių rūšių – šokoladinio likerio, triufelio, kavos ir riešutų skonių riebaliniai įdarai su kakava, taip pat – kiaušininio likerio ir „irish cream“ skonių riebalinių karamelės įdarų. Klientams siūlomi ir jogurto, grietinėlės bei kokoso skonių balti riebaliniai įdarai, taip pat – įvairių vaisių ir uogų (braškių, vyšnių, juodųjų serbentų, apelsinų, bananų ar kitų pageidaujamų) skonių riebaliniai įdarai. Gaminami ir pieniniai, gliukoziniai bei fruktoziniai įdarai su kakava[1].

Nuo seno žinoma, kad šokoladas suteikia energijos, gerina nuotaiką, malšina nerimo jausmą. Flavanoliai, esantys tamsiajame šokolade yra naudingi smegenų funkcijai, stiprina atmintį. O dar sakoma, kad šokoladas ir meilė sukelia panašius jausmus, todėl šio karališko skonio gardumyno naudingumu abejoti neverta.