Kaip reiktų laikyti sūrį, kad jis nesugestų
Norint išlaikyti sūrį šviežią ir išsaugoti gerą skonį, svarbu jį teisingai laikyti. Atidarius pakuotę, plastikinę ar maistinę plėvelę keiskite į sviestinį popierių, foliją ar medvilninį audinį. Tai rekomenduojama tam, kad sumažintumėte drėgmės kaupimąsi ir užkirstumėte kelią pelėsiui. Mėlynojo pelėsio sūrius geriau dėti į indelį su cukraus kubeliu, kuris sugers drėgmę. Šaldytuve sūrius laikykite atsižvelgdami į jų rūšį: minkšti sūriai tinka žemiausiai lentynai, o brandinti – aukščiausiai. Prieš patiekiant, sūrį iš šaldytuvo išimkite bent valandą anksčiau, kad jis įgautų kambario temperatūrą.
https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/13/2213663/pataria-kaip-teisingai-laikyti-suri-namuose