Pupelės yra gausios baltymų ir skaidulų
Taip pat jose gausu kitų maistinių medžiagų, kurios prisideda prie optimalios sveikatos palaikymo. Jos turi daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, įskaitant folio rūgštį, kalį, geležį ir magnį.
Pupelės - puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, todėl tinka ne tik įprastai, bet ir vegetariškai ar veganiškai mitybai.
Be to, jos gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti svorį, nes skatina sotumo jausmą. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad kai kurie žmonės, turintys jautrų virškinamąjį traktą, gali patirti nepatogumų po pupelių suvartojimo. Pupelės taip pat prisideda prie sveiko žarnyno mikrobiomo palaikymo.
Svarbu pasirinkti kokybiškas pupelės, kurios turi būti birios, sausos ir blizgios. Galite įtraukti pupelių patiekalus į savo mitybą, o šiame straipsnyje pateiktas receptas, kaip paruošti skanius cukinijų suktinukus su pupelių įdaru.