Vilnietė Lina Petruškienė nutarė atlikti eksperimentą – porą savaičių maitintis veganiškai.

„Po eksperimento supratau, kad galima skaniai, visavertiškai maitinis nevalgant gyvulinės kilmės produktų. Yra nemažai alternatyvų, o internete be galo daug idėjų, kaip pasigamini skanius augalinius patiekalus. Tik svarbu suprasti, kiek ir kokių medžiagų reikia gauti per dieną, iš kokių produktų jų gauti, kad mityba būtų subalansuota. Gaminti veganiškus patiekalus man buvo lengviau, nes patiekalai paruošiami greičiau. Produktų galiojimo laikas ilgesnis, jų paruošimas paprastesnis. O produktų krepšelio kaina šiems patiekalams taip pat yra panaši, kartais net ir pigesnė. Vienintelis trūkumas – nedidelė veganiškų patiekalų pasiūla restoranuose ir kavinėse, kuriose lankiausi.“, – apie eksperimentą kalba vilnietė.

https://www.delfi.lt/maistas/eksperimentai-virtuveje/vilniete-atliko-eksperimenta-dvi-savaites-maitinosi-vien-augaliniu-maistu-pasake-kas-nustebino-labiausiai.d?id=91633151